Werkwijze

Onze werkplaats, waar alle werkzaamheden worden verricht, is gevestigd op ons terrein in Hardinxveld-Giessendam. Wij hanteren de volgende stappen in het bouwen van uw tuinhuis, bijgebouw of schuur:

Ori├źnterende fase

Graag maken we met u een afspraak om u te adviseren de mogelijkheden. Denk daarbij aan:

  • Afmetingen
  • Gebruiksdoelen
  • Materiaalkeuze
  • Indeling van ramen en deuren
  • Prijzen

Aan de hand van uw persoonlijke wensen kan een offerte worden gemaakt, uiteraard geheel vrijblijvend.

Ontwerpfase

Na plaatsing van een opdracht volgt de ontwerpfase. Aan de hand van uw persoonlijke wensen wordt een voorlopige tekening gemaakt. Gaat u hiermee akkoord, dan wordt alles uitgewerkt voor de vergunningaanvraag.

Bij grotere bouwwerken is vaak een constructietekening en -berekening vereist. Die regelen wij ook voor u. Hiermee kunt u zelf de bouwvergunning aanvragen, maar wij kunnen ook deze voor u verzorgen.

Indien nodig komen we bij u ter plaatse kijken om u beter te kunnen adviseren over plaatsing, bodemgesteldheid en fundatie van grotere bouwwerken.

Bouwfase

Objecten als schuren en tuinhuizen worden in onze werkplaats vervaardigd en in prefab-onderdelen vervoerd naar de plaats van bestemming, waar eindmontage en dakbedekking plaatsvinden. Kleinere objecten, zoals koven en kleinere tuinhuizen, worden kant-en-klaar afgeleverd en geplaatst.

De bouwtijd is kort, gemiddeld tussen de 2 dagen en 2 weken, afhankelijk van de grootte van het bouwwerk en de dakbedekking. Dit is mogelijk door het volledig voorbereiden van de onderdelen in onze werkplaats, zodat we minder afhankelijk zijn van de weersomstandigheden.

Uw bouwwerk wordt tot in de puntjes verzorgd opgeleverd.