Historie

De jaren 60

Het bedrijf van C. Muilwijk bestaat sinds 1963. Hij startte toen een bedrijf in het maken van wilgentenen gevlochten koven.

Het idee van het kovenbedrijf is voortgekomen uit de vraag naar om een tijdelijk onderkomen voor boerderijdieren te creëren. Het maken van koven naar eigen inzicht bracht vele opdrachten binnen.

Toen de vraag groter werd dan het aanbod werd besloten de koven te maken van gezaagde houten stammetjes om de snelheid van het werk te verbeteren. Ze waren destijds ook al voorzien van een rieten dak.

De jaren 70

In de jaren 70 werd ook regelmatig een stand ingericht op beurzen. Op deze manier werden veel opdrachten verworven. Ook zijn er in die tijd veel recreatieterreinen ontwikkeld waarop honderden tuinhuisjes geplaatst moesten worden, zoals in Schoorl, Bergen, Ouddorp en Baarle-Nassau. Hier heeft meneer Muilwijk toentertijd handig op ingespeeld.

De jaren 80

Begin jaren 80 ging het bedrijf over naar de huidige eigenaar. Hij ging verder met de producten die zijn vader ook al verkocht. Daarnaast kwam er steeds meer vraag naar grotere schuren en schaapskooien. Ook werd er steeds meer klantgericht gebouwd. Dit heeft ervoor gezorgd dat wij ons nu een enorme diversiteit van bouwwerken kunnen bouwen.

De jaren 90

In de jaren 90 kwam er steeds meer vraag naar “zwart gepotdekselde schuren”. Deze traditionele schuren zijn voorzien van een rietdak of een pannendak van oudhollandse dakpannen. De nadruk verschoof toen van kwantiteit naar kwaliteit, meer aandacht voor het product. Dit uit zich in stijlvolle en gebruiksvriendelijke bouwwerken.

Derde generatie

Sinds een aantal jaren is ook de derde generatie, de oudste zoon, in het bedrijf werkzaam. Zijn passie is het vervaardigen van de producten. Door zijn theoretische bouwkundige achtergrond houdt hij zich echter vooral bezig met het ontwerpen en uittekenen van objecten volgens de wensen van de klant.

Hij is hiermee de laatste ontbrekende schakel in het proces. Nu hebben wij alle expertise, van ontwerp tot oplevering, onder een dak. Iets wat wij én onze klanten als zeer positief ervaren.